A NAPVADÁSZ Kft. szoros együttműködésben a 2Zsiráf Diákújsággal a szegedi József Attila Tudományegyetem Csillagvizsgálójával, valamint a Magyar Csillagászati Egyesület esztergomi csoportjával diákok számára versenyt hirdet, mely a csillagászati és a csillagászattal kapcsolatos tudományágakban szerzett jártasságot méri.

A versenyen 3 fős csapatok indulhatnak a következő két kategóriában:

  A 12-14 évesek a Kismedve kategóriában

(általános iskolások).

A 14-18 évesek a Nagymedve kategóriában

(középiskolások).

A verseny, amely az Interneten indul, a lexikális tudáson kívül a diákok kreativitását, leleményességét és aktivitását is értékeli.


A Nagymedve kategóriáról (koordinálja a JATE Csillagvizsgáló):

A csapatok tagjai lehetnek azok, akik 1999. végéig legfeljebb a 18. életévüket töltik be.

Egy-egy csapatnak nem feltétlenül kell ugyanazon iskola diákjaiból állnia, a 3 diák szabadon választhatja ki egymást. A jelentkezéskor a nevezési lapon (amely a központi www.napvadasz.hu honlapon lesz megtalálható) kérjük a csapat tagjainak nevét, születési idejét, iskolája nevét és osztályát. A csapat válasszon egy fantázianevet magának, maximum 16 karakterbôl állót.

November, december, január hónapokban TOTÓ jellegű (feleletválasztós) feladatlapok lesznek, február, március hónapokban szöveges válaszokat várunk néhány kérdésre, áprilisban pedig gyakorlati feladatokat kapnak a résztvevôk. Májusban területi középdöntôk lesznek, majd a döntôt a tervek szerint a TV is közvetíti.

A kitöltött feladatlapokat az Interneten kérjük beküldeni minden hónap 20. napjáig. A verseny állásáról, a csapatok pontjairól minden hó végéig a központi honlapon tájékoztatást adunk.

A legjobbak értékes tárgyjutalomban (pl. számítógépek, csillagászati távcsövek) valamint utazásokban részesülnek.

WWW honlap: pluto.physx.u-szeged.hu/uma

E-mail: uma@pluto.physx.u-szeged.hu

Fax: 62/311-154


A versenyen való részvétel részletes feltételeit az érdeklődők a NAPVADÁSZ Kft. honlapján tekinthetik meg. (www.napvadasz.hu)

A jelentkezéseket 1998. október 20-ig kérjük eljuttatni a NAPVADÁSZ Társasághoz:

Faxon:
203-8024 vagy E-mailen: napvadasz@mail.matav.hu

A versenyről rendszeresen tájékoztatást ad a 2Zsiráf Diákújság is.

Budapest, 1998. szeptember 14.

Mizser Attila Montvai György
Magyar Csillagászati Egyesület NAPVADÁSZ Kft.