Az alábbi csillagászati témájú könyvek, évkönyvek érhetõek el a csillagász hallgatók/oktatók számára:
(egyelõre csak a Csillagdában megtalálható könyvek szerepelnek a listán)

konyvek.htm
evkonyv.htm

Az alábbiakat minden potenciális kölcsönzõ legalább egyszer figyelmesen olvassa végig!!!
Bárki szeretne kölcsönözni egy könyvet, és ezt a könyv jellege lehetõvé teszi (l. alább), akkor egyszerûen írjon egy e-mailt (astro@titan.physx.u-szeged.hu), amelyben az szerepel, hogy milyen kódszamú könyvet vitt el, ki vitte el és várhatóan mikor hozza vissza. Ezt az e-mailt a könyv elvitelekor kötelezõ megírni, nincs apelláta, ott van a számítógép a könyveket tartalmazó polc elõtt.
A kapott e-mailek alapján a fenti html fileokat frissítem, és így abbol megtudható, hogy az adott könyv éppen van-e valakinél, s ha igen, kinél, és várhatóan mikor hozza vissza. Amint visszakerült a könyv, a kölcsönzõ saját érdekében, ismét küldjön egy e-mailt a könyv visszahozataláról, mert ezután fogom a html fileokból kitörölni, mint kölcsönzõt. A visszahozott könyvet kéretik a helyére visszatenni, ami annyit jelent, hogy a cím oszlopban megadott cím elsõ betûje szerint a polcon megjelölt betûhöz tessék visszarakni. A könyvek a csillagdában cím szerint vannak rendezve, adott betûn belül nincs ABC sorrend, egyrészt mivel kevés a könyv és így gyorsan átnézhetõ keresés közben, másrészt meg nincsenek illúzióim arról, hogy a könyv visszarahelyezésekor még erre is figyelne a T. kölcsönzõ.

A fenti html fileokban található oszlopok jelentése a következõ:
kód:    egy kódszám, ami alapján az adott könyvre kölcsönzéskor hivatkozni lehet. Ha a kód vége K, a könyv kölcsönözhetõ, ha O, akkor helyben olvasható, nem vihetõ el.
szerzõ: a mû szerzõje v. szerzõi; a proc. konferenciakiadványt jelöl, az abs. konferencikiadványokhoz tartozó absztraktok gyûjteménye, amenyiben háromnál több szerzõje van a mûnek, csak az elsõ szerzõ van feltüntetve
névelõ: a címben szereplõ esetleges névelõk, elõtagok (pl. the, introduction to, stb.)
cím: a mû címe
kiadás: a kiadó, a kiadás éve, a kiadás helye; az évszám mindenütt, a többi nem mindenhol van megadva
megt.: CS - csillagda, VJ - az 54-es szoba, Vinkó Jozsef könyvespolca, SzK - Szatmáry Károly szobája, Ksl - Kiss László magánkönyvtára
forrás: a forrás megjelõlés amennyiben két részbõl áll, akkor az elsõ rész arra utal, kitõl/honnan került oda a könyv, ahol jelenleg van, a második rész pedig a tulajdonosra utal. Amennyiben egy megjelõlés van, az a tulajdonosra utal.
elsõ rész lehet: CS - csillagda, Dán A. - Dán András, g - Fûrész Gábor, Ksl - Kiss László, SzK - Szatmáry Károly, VJ - Vinkó József,
második rész lehet:  Cent. - SZTE központi könyvtára, ELM - Elm. Fiz. Tszk. Könyvt, KFT - Kís. Fiz. Tszk. Könyv., OPT - Opt. Tszk. Könyvt.
kölcsönzõ: ki kölcsönzi épp a könyvet
várh. vissza.: várhatóan mikor kerül vissza a könyv
megj.: megjegyzés (p. fénymásolat, stb.)